недеља, 29. мај 2011.

Block 8 - Dawn's "The Garden"

         Dawn je uradila dizajn za blok br. 8 - "The Garden" jer voli da sedi u svojoj bašti i sluša ptice.
I ja volim da provodim vreme u svojoj bašti u kojoj ima sve manje cveća a sve više rupa! A šta ću! Tako je to kada imam od tri do 11 pasa u dvorištu, zavisi kada se koja kuja ošteni i koliko ima štenaca :)

      Moja verzija bloka br.8:

        Jedva čekam da sastavim sve blokove i završim ovaj prekrivač.

субота, 21. мај 2011.

Quilted Fabric Basket Swap

            Ove nedelje sam završila i poslala torbu svojoj tajnoj partnerki u okviru razmene Quilted Fabric Basket Swap. Prekoračila sam rok za slanje torbe za dva dana, ali mislim da neće biti problema. Moja tajna partnerka je imala posebnih želja u vezi materijala, dezena i boje torbe, ali ja nisam uspela sve da joj ispunim. Imala sam problem da nađem batik materijal u boji i dezenu koji je tražila, pa sam se odlučila da joj ispunim makar želju po pitanju boje. Evo kako izgleda moja torba za moju tajnu partnerku:
 
           Pored torbe sam poslala i dva jastučeta za igle. Jastučići su prvo bili otpatci, nastali u fazi pravljenja četvrtastog dna torbe.  Naknadno mi je sinulo kako mogu od odbačenih uglova torbe da napravim jastučiče za igle! Inače generalno, jastučiće za igle obožavam! 
sa jedne strane
sa druge strane. Na jednom jastučetu sam presvukla dugmiće, a na drugom nisam.
            Inače, pre nego što sam i započela ovu torbu za razmenu, napravila sam jednu u braon boji, čisto da probam uputstvo. Braon torba je malo veća od plave, namerno sam napravila i veće drške nego što je to po uputstvu, a napravila sam i jezičak za zatvaranje i mali džep unutra. Jedino se nisam odlučila kakvo dugme za kopčanje da stavim.




     Za one koji bi hteli sebi da naprave slične torbe, evo tutorijala  .

петак, 13. мај 2011.

Maj

             Neke od ovih radova sam uradila još u aprilu, ali nikako da se organizujem i podelim to sa vama.
             Prekrivač za devojčicu Marijanu: (87x129 cm), disappearing nine patch,  roze posteljinsko, pamučno platno. Jedan materijal je sa Sunđer Bobom. Deca ga obožavaju.
            lice-

           leđa-
          
      Za Marka sam uradila jedan plavo-zeleni, muški prekrivač, koji mi se mnogo dopada- boje su tako žive i vesele. Materijal sam sekla u trake, po širini materijala (kako su materijali različitih širina, tako su neke trake bile duže, pa sam ih ,skraćivala na jednaku dužinu). Trake sam sekla u različitim širinama- 3, 8 i 11 cm. Dimenzije prekrivača su 88x132cm. 
        Lice:
     leđa (meni su lepša od lica):
             
    Nadam se da će im se svideti! Uradila sam lice i leđa za još jedan rozi za njihovu sestricu Marinu, slike drugi put jer još nije proštepan.
*****
         Posebno uživam dok radim blokove za BOM Things We Love. Sviđa mi se kombinacija veza i quiltinga!
              
       Dawn je uradila dizajn za blok "Snowflakes" sa željom da pokaže da voli zimu. Dopada mi se kako sam uradila taj blok, ali sam pogrešila pri završnom formiranju bloka- nisam dopro centrirala ("Centriši Dragiša!" ha,ha). 
        Ipak sam zadovoljna. Deluje hladno, zar ne?
      Janny je dizajnirala blok "Bowl of Blooms". Vrlo sam zadovoljna izborom boja za ovaj blok i baš mi se sviđa !

       Vicki je dizajnirala blok "Coffee". Pošto kafu ne pijem i ne volim nikako, poželela sam da uradim blok sa mlekom ili toplom čokoladom, ali sam odlučila da ne menjem originalni dizajn. Ipak u ovom BOM-u postoje i 6 blokova koje treba sama da dizajniram. šolja je aplikacija, sve ostalo je vez .Sada kada sam ga završila, čini mi se da mi je to najlepši blok koji sam uradila!
      
   

понедељак, 2. мај 2011.

April

       Odavno nisam ništa pisala, ali sam bila vredna.
       S obzirom da imamo štenad u kući, ima puno posla oko njih. Njihova majka, Oksa je bila bolesna oko uskršnjih praznika, pa smo imali malo više posla oko štenaca. Sada su svi dobri, zdravi i debeli :)


             
               Išli smo na nekoliko izložbi, i naša druga kuja, Slovakian Stela Sun Neptun, je zatvorila šampionat i stekla uslov za Šampiona Srbije u lepoti.



              Za 1. maj smo išli na Biglijadu  kod Dejana u Ugrinovce, i bilo je - odlično!!!! Sreli smo stare forumske prijatelje, upoznali nove drugare... Jedva čekamo novo druženje!
             Bilo je ukupno 23 bigla, najmlađi imaju 6 meseci, najstariji pas je kuja sa 7 godina. Bilo nas je oko 40 ljudi. Čak nas je i vreme poslužilo :)




      Što se tiče mojih  radova u aprilu, dosta toga je započeto, a nešto i završeno.
      Uradila sam neke blokove za BOM Things We Love



                      Uradila sam jedan bebi prekrivač, započela još jedan, napravila jednu torbu, ali o tome drugi put...Nemam sada fotografije :(
                 Obećavam da ću što pre postaviti nove slike.